5:2 dietten, here we go!

the 5:2 diet

Ja det er på tide å gjøre noe med denne dvaske kroppen som nå er 101 kg tung. Jag var nede i 90 kg i sommer og var på rett vei. Men så startet oppussingen av vårt hus, kona tok med barna 4 uker til Sotra, og vips var far alene hjemme på kjøkkenet. Da falt  jeg av lavkarbo- vogna og kiloene snek seg sakte men sikkert på igjen. I tillegg ble syklingen til jobb redusert, 2 uker i India og 2 uker på Gran Canaria gjorde ikke vekten lettere.

Så nå skal vi komme i form til sommeren, og ny innsats for å holde kolestrol, triglyserider og diabetes- spøkelses vekke. Og jeg er motivert som aldri før, og treningen har allerede startet. Forrige uke ble det 3 økter med elipsemaskin og vekter. Resultatet ble 2kg ned og allerede noe strammere, og magemålet er på vei ned.

Men trening alene gjør ingen ny vår. Kostholdet må også strammes inn. På vinteren i fjor startet jeg med lavkarbo sammen min kone Christine, som allerede hadde holdt på en stund og hadde satt seg godt inn i LCHF (Low Carb High Fat) livet. Og hun er rasende god på kosthold, og nå dreier vi over på en litt annen metode for å komme ned i vekt.

Christine ba meg se et program på NRK som het Eat, Fast & Live Longer (link til video), som dr. Michael Mosley har forsket på. Det går ut på å faste 2 dager i uken, med kun 500 kalori (600 for menn) inntak på de dagene du faster. Resten av dagene spiser du normalt. Høres CRAZY ut? Det syntes jeg også, helt til jeg så programmet i forrige uke.

(Her er en link til Vimeo også, i tilfelle NRK tar det vekk http://vimeo.com/54089463)

Se programmet og se selv hvilke helseeffekter en slik diett gir, i tillegg til vektreduksjon. Jeg ble overbevist! (Og det skal noe til). Jeg har allerede hatt mitt første døgn med fasting, og tror dette er noe for meg. Og det finnes et vell av oppskrifter og app’er der ute. USA, Sverige og GB har allerede holdt på med dette lenge og har derfor godt utvalg i råd og tips. Og her er en kort-guide til 5:2 dietten basert på boken til Michael Mosley – The Fast Diet.

Jeg vil også anbefale å følge min kones blogg. Der vil dere også finne mange gode kosthold tips og råd.

/ Jørgen

Image courtesy of khunaspix / FreeDigitalPhotos.net

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..