Slå sammen H-avis og TV Haugaland

Jeg tror det er ingen som unner H-avis sjef, Jan Tore Hamnøy, nok en smertefull prosess med kutt i budsjett og stab. Etter å ha kuttet med 10 mill. i fjor høst kommer nå bomben om nye kutt. AMEDIA sentralt er, etter min mening, i ferd med å radere vår lokalavis av kartet, og gjennomføres kuttene på 20- 25 millioner er jeg redd at det er kroken på døra.

Faksimile Haugesunds Avis 070514
Faksimile Haugesunds Avis 070514

TV Haugaland kan 9. mai melde at 4 av avisens profiler har søkt på kommunikasjons-stillingen i Sjøfartsdirektoratet. Det er i seg selv ikke rart, for det er en attraktiv stilling. Men det er også et signal på at grunnmuren i avisen ikke er så stabil og viser tegn til sprekker. AMEDIA må kutte rundt 500 millioner og skylder på tapte annonse- inntekter og dramatisk fall i antall lesere på papir. Dette er gjengs for alle lokalaviser i hele landet og det er kanskje på tide å løsrive seg fra AMEDIA før avisen smuldrer vekk?

Skal avisen stå for lovnadene i sitt vedtatte samfunnsansvar så tror jeg at vi må lage en «ny» avis, uten konsernstyring. Det jeg kan lese av tallene de forgående år er at avisen i det minste går i pluss. Ja det er sterkt fallende, men vi må tenke nytt.

H-avis + TVH

Det er viktig for vår halvøy at vi har et godt og våkent mediehus, fritt for jåleri, som har evnen til å grave litt i «driten» og være samfunnets vakthund. UNI-K saken var en slik sak, som ga oss innblikk i hvordan våre folkevalgte tildeler goder og bryter loven for egen vinning og vel. Uten avisen ville dette aldri kommet for dagen. Avisen skal til daglig ha saker om katten i treet og damen som vant 25 kroner på Flax-lodd hun fant på bakken. Men de skal være vår regions største markedsfører av Haugesundregionen,våres borgere og næringsliv.

Avisen har gjort mange grep for å tilfredsstille kravstore lesere, og Jan Tore Hamnøy har etter min mening satset friskt for å digitalisere Haugesunds Avis, og journalistene har virkelig blitt satt på prøve. Fra å sitte bekvemt bak sin notatblokk og pc, er de nå live på nett med daglige sendinger og oppdateringer. Det er nødvendig og det er fremtiden, men H-avis er langt fremme og de beste av AMEDIA sine lokalaviser.

Men avisen må ut av AMEDIA. Haugesundregionen må ta grep og få Haugesunds Avis på lokale eieres hender. Papiravisen er snart historie og vi går inn i en tid der «bevegelige», raske nyheter preger hverdagen.

Skal jeg være helt ærlig så tror jeg vi hadde fått en meget god kombinasjon ved å slå sammen Haugesunds Avis med TV Haugaland.

Én stor medieaktør som eies av det lokale næringsliv, med det fokus og mandat til å drive uavhengig for å ta vare på Haugalandets interesser. Gjennom mange år nå har vi sett begge aktørers journalister springe etter de samme lokalnyhetene. Passe patetisk og unødvendig kostnadsdrivende. Likte spesielt saken om Bruno som flyttet 50 meter, i dekket i 2 kanaler!

(TVH sin sak og HTV sin sak). Dette trenger vi ikke. Bruno trenger vi, men at vi «kaster bort» dyrbar tid i 2 redaksjoner…

TV Haugaland har vel aldri gått i pluss, og nå går H-avis mot null. Da er det på tide å sette seg rundt bordet og skape noe stort, sammen.

Det er et par ting ved denne som er utfordrende, blant annet annonsepriser og «den uavhengige presse». En fornuftig løsning på dette ville gitt oss en god, lokal mediebedrift, unik i sitt slag.

…..med eller uten papir!

Stå på Jan Tore!

 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..

%d bloggere liker dette: