Søndag – en pust i bakken

Så er det søndag…igjen. Etter min mening ukas beste dag.
For oss småbarnsforeldre så har den en tendens til å starte som alle andre dager, tidlig.

Og det er herlig. Her i huset er det 2 trøtte smårollinger som kommer krypende oppi sengen, håret til alle kanter og trøtt i pyjamas. Med litt kneking og strekking så er søndagen i gang. Ingen stress, ingen mas, bare: «Har barne tv begynt?!», «Hva vil du ha på brødskiven, og i dag er det Molly sin tur til å ta tran først», «Skal vi ta en tur på lekeplassen eller i Tysværtunet?»…….kaffetrakteren putrer. Lukten av nytraktet kaffe fyller kjøkkenet og to med ost ligger klar. Det er ingenting som haster.


Det er noe med søndag. Selv om jeg ikke er troende så er det likevel ikke til å komme unna at søndagen har noe hellig i seg. Og den er viktig for familielivet, idrettslaget og samholdet oss mennesker i mellom. Skal ikke ta debatten om søndagsåpne butikker, men i min kortversjon av debatten så trenger vi mennesker å møtes på en annen arena enn på jobb og kjøpesentre.

Jeg er som alle andre limt til telefonen, alltid på jobb og har verdens travleste dager. Skal min og din søndag også være slik?
Helst ikke. Jeg vil være der når dommeren blåser i fløyta på gym 3, kl. 08:10, alt for tidlig. Ha vaffeljernet i gang i kiosken, pakke sekken med niste og ta de små med ut på lekeparken eller i naturen. Gå i pysjen til den skal på igjen, være min egen Sheldon Cooper bare med søndag som vaskedag.  Se en serie eller sove middag så lenge jeg vil.

Søndag er min ladedag, en pust i bakken.

God søndag!

/ Jørgen

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..