Vær din egen nyhetskanal

Verden har blitt et mørkere sted, i hvert fall i følge tabloidene. Og de elsker måten de kan bidra til verdens fall. Det som kan dreies i negativ retning dreies, og den ene tragedien etter den andre brettes utover forsidene. Jeg fikk nok for 2-3 år siden. Jeg sluttet å se nyheter på tv og jeg bare skummer bare overskriftene på nettavisene. Hvorfor? Jeg orker ikke mer negativitet. Jeg har ikke plass. Det kan kanskje virke overfladisk å «spole» over det man synes er ekkelt eller tragisk.

…men jeg trenger ikke se tv-reportere bli henrettet, døde kropper som flyter i middelhavet eller detaljerte beskrivelser om hvordan ei jente ble voldtatt av sin far. Jeg makter det ikke, jeg blir lei meg og depressiv.

Det handler ikke om å flykte fra virkeligheten, men å begrense den den konstante flyten av negativitet som pressen fråtser i. Så jeg fant en app for noen år tilbake der jeg kan velge hva jeg vil se av nyheter, interesser og fagstoff. Flipboard.
Sammen med egne nyhetslister på Twitter og selvvalgte temaer på Flipboard, får jeg nå de nyheter, tips & triks jeg vil. På Flipboard velger du hva du skal følge og du kan lage egne magasiner der du klipper inn de saker du finner fra andre kilder på Flipboard. Det gjør at andre også kan følge deg og dine magasiner. Og det er ikke et tema som ikke er dekket der inne i den verdenen.

Det funker i hvert fall for meg!

/ Jørgen

Ett svar til “Vær din egen nyhetskanal”

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..

%d bloggere liker dette: