«…bare jeg gjemmer det godt nok…»

Hjemme hos oss ble det aldri sunget salmer og bibelen lå aldri fremme. Tror faktisk ikke det fantes en, men nå har aldri jeg lett etter ei bok i hele mitt liv heller. Men likevel fikk vi en god barndom med gode historier og god læring. Man skal aldri lyve, man skal aldri stjele og fortell sannheten. En tradisjonell oppvekst i de gode verdiers tegn. En helt vanlig norsk familie med gode holdninger, etikk og moral. Og er det ikke slik at vi nordmenn stort sett kommer fra hjem der gode verdier og holdninger er i flertall? Jeg tror det. En «hvit» løgn i ny og ne har aldri skadet noen, men når en prøver seg på køl svart en så gjør det vondt i magen? For det kommer alltid for en dag, noen finner det ut.

Og da undres jeg hvorfor norske, gjerne statseide selskaper til stadighet ender opp i den ene skandalen etter den andre?
Er det slik at vi mister barnelærdommen i det man får et lederansvar? Er målet viktigere enn middelet?
Det er ikke få korrupsjonsaker de siste 20 årene, og det skjer gang etter gang. Nå sist Telenor. Ja det finnes ingen dom, men det lukter stramt av denne saken, og gamlesjefen innrømmer å vite mer enn det han burde.
Statoil/Hydro mistenkes for korrupsjon i 2008 for Libya-saken, og to av toppene må gå.
I år kom Yara- dommen,i til nå Norges største korrupsjonsak.
Så har vi den berømte Vannverkssaken på Romeriket der millioner av kroner forsvinner og mannen bak dømmes til 7,5 års fengsel. Korrupsjon i Norge er ikke lenger en sjeldenhet men et middel for kortvarig gevinst. Det er til og med blitt bok av dette

Er det en slik nasjon vi ønsker å være?
Våre folkevalgte bruker enorme ressurser på komitéreiser rundt omkring i verden for å belære verden hvordan en nasjon skal drives. Demokrati, åpenhet og likestilling. Kanskje det er på tide å rydde kraftig i sin egen hage, med hakke og spade før man mener for mye om andre. Vi er riktig nok nr. 5 på listen over verdens minst korrupte land, men når korrupsjon først skjer så er det i en skala som ikke er verdig et land som Norge.

Vi kan ikke ha en holdning i Norges næringsliv at «..bare jeg gjemmer det godt nok så blir det borte».

Alt kommer for en dag…. til slutt. Heldigvis!

/ Jørgen

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..