Dag 11 #JørgenJobbsøker: Nettverket lyser vei!

Jeg har trua! Jeg kjenner det på kroppen og magefølelsen sender signaler som skaper forventning. Kan dagen i dag gi meg noen svar på om en ny jobb er i sikte?
Jeg venter på 3 spennende telefoner og skal ta 2 utgående samtaler, og alle handler om konkrete jobber. DET gir motivasjon til å stå opp 06:30 og finpusse på CV’en, stryke skjorta og hive en klatt med hårgele i det lille som er igjen av hockey-sveisen på 90-tallet.
Og når man våkner grytidlig så får man tid til å tenke over hva man har gjort og hva man kan. Men ikke minst hvor man kommer fra og hvem man er.

«For de som husker avisstreikene så ga de samme effekt som om man skulle tatt ned internett og 4G’en i hele Norge i en uke. «

1991: Drammen, band, gymnas, fotball, jenter. En verden full av forventning og spenning. Uproblematisk og risikofritt. Og målene var relativt kortreiste og nærmest uoppnåelig:
1) Rockestjerne
2) Fotballproff

Realiteten slår som oftest inn, målene endres og livet formes som en vandrer. Jeg liker utfordringer og takker sjelden nei til kontrollert spenning. Etter endt militærtjeneste innen elektronisk krigføring stod jeg ved en korsvei: Hva skal jeg bli?
Hadde ikke peiling. Tror restene av «rockestjernen» lyste der inne et sted.
Ved en tilfeldighet inviterer naboen meg til å bli med på jobb i Haugesund. Ante ikke hvor Haugesund var, men utfordringen var for god til å takke nei til. Så 2. juni 1994 lander jeg på Helganes, og lite visste jeg at det skulle bli min nye hjemby frem til 2016, da jeg flyttet til Lura, Sandnes.

Nettverket lyste vei

Du lurer på hvor jeg vil med dette, tenker jeg?

Jeg traff ei dame i Haugesund, som også er mor til mine to eldste jenter, og da jobben i Haugesund var ferdig i september så hadde jeg to valg. Reise hjem eller satse.
Jeg satset, men jeg hadde ingen nettverk og jeg hadde fortsatt ingen utdannelse eller jobb(!) Men hennes nettverk slo umiddelbart til og jeg fikk jobb som hjelpebaker.
Men jeg trengte en utdannelse og var stadig på søken. Igjen slår nettverket inn og jeg får lærlingeplass som offset trykker! På den tiden var en jobb som offset trykker det samme som å være flygeleder eller heismontør. For de som husker avisstreikene så ga de samme effekt som om man skulle tatt ned internett og 4G’en i hele Norge i en uke. Vill panikk.
Jeg fikk meg svennebrev som trykker og jobbet i bransjen frem til år 2000.
Da kom internett for fullt i alle hus og hytter. The world wide web ble min trykker-karriere-bane. Verden skulle bli papirfritt og trykkeriene sank sammen en etter en.
Så for 19 år siden stod jeg ved samme korsvei: Hva nå?

Takket være nettverket så gikk jeg en måned ledig, og jeg fikk jobb.
I 2003 kjøpte vi campingvogn, og jeg var på nytt på jakt etter ny jobb. Jeg var lei salg over telefon og trengte utfordringer.
Og mens jeg pusser opp campingvognen og plattingen så kikker camping-naboen over gjerdet. Vi tar ei flaske ø… brus og han spør; «Hva gjør du på da?»
«Ingenting, jeg er på jobbjakt».
Enden på visa er at jeg ble med camping-naboen på jobb ei uke, og endte opp som markeds- og service sjef. En jobb som ga meg en sinnsyk bratt lærekurve, en haug av spenning og mange utfordringer.

Nettverk folkens.
I dag da jeg står ved en ny korsvei så lyser nettverket mitt vei for at det skal gå bra.
Og det er jeg evig takknemlig for!

Hvis du vil se hvor veien bar etter 2003 så er CV’en min HER

Ha en fin dag alle sammen, bygg nettverk!

#JørgenJobbsøker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..

%d bloggere liker dette: